Corona informatie

Wij begrijpen dat u veel vragen heeft. Hieronder vindt u veel informatie over uw boeking en hoe wij met uw boeking omgaan in deze situatie.

Actuele situatie:

Oostenrijk is in gedeeltelijke lockdown, alle vakantiehuizen zijn gesloten, tot in ieder geval 7 januari kan uw verblijf niet plaatsvinden. (Stand per 3 december)

U bent dicht bij de betalingstermijn voor uw eindbetaling. Wat nu?

Juridisch gezien is de zaak duidelijk: u bent een bindende boeking aangegaan en heeft een betalingsverplichting.

Welke opties heeft u nu?

U gaat ervan uit dat uw vakantiehuis open is en uw verblijf plaatsvind.

U betaalt de slotbetaling uiterlijk op de datum die op de boekingsbevestiging staat vermeld. Indien uw boeking niet kan plaatsvinden omdat het vakantiehuis gesloten is, of omdat de Nederlandse overheid een Oranje of Rood reisadvies geeft, wordt uw boeking 14 dagen voor de aankomstdatum automatisch door ons geannuleerd. U ontvangt per e-mail een voucher met het door u betaalde bedrag of u kunt uw reservering kosteloos wijzigen. U loopt geen risico.

U bent onzeker en hebt besloten om niet te gaan.

Hoewel de lockdown voorlopig slechts loopt tot 7 januari gaat u liever niet.
In dit geval kunnen wij uw reservering niet kosteloos annuleren. De normale annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing. Wij vragen u om ons per e-mail op de hoogte te stellen van uw annulering. We begrijpen dat dit een moeilijke beslissing is en u geld kost.
Daarom bieden wij u het volgende aan:
Indien het vakantiehuis op de oorspronkelijke dag van aankomst nog beschikbaar is, bent u van harte welkom om toch te verblijven. In dat geval betaalt u nog de slotbetaling.

Dit zegt de ANWB:

“Ik heb een reis geboekt naar een plaats waar nu code oranje geldt. Ik vertrek pas over enige tijd. Wat kan ik doen?
Het is op dit moment niet te zeggen wat de situatie zal zijn op langere termijn. Houd de ANWB Reiswijzer Europa in de gaten. Hierin staat een link naar  het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Wil je toch nu al de vakantie annuleren, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Doorgaans geldt dat de annuleringskosten hoger zijn, als je dichter bij de vertrekdatum annuleert. Je kunt ook de mogelijkheden bespreken om de reisdienst om te boeken naar een andere datum. De bijkomende kosten zijn voor eigen rekening.”

Je vindt het hier:
https://www.anwb.nl/juridisch-advies/op-vakantie/voordat-de-reis-begint/gevolgen-coronavirus-voor-geboekte-reis

Informatie van de ANVR

https://www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-virus%20COVID19

Weet u niet zeker wat te doen?

Bespreek uw twijfels met ons. We helpen u graag.