Groepshuis Brixental

Op onze website Gruppenhaus-Kirchberg vind je een aantal groepshuizen in het dichtbij gelegen Brixental. Je vind groepsaccommodaties in Westendorf, Brixen, Kelchsau en Hopfgarten.

Skiwelt Wilder Kaiser -Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is het grootste en populairste skigebied van Oostenrijk met zijn 280 km aan pisteplezier die u door de prachtige sprookjesachtige natuur leiden. De dorpen behorend tot dit skigebied zijn: Westendorf, Ellmau, Going, Söll, Scheffau, Brixen im Tale, Hopfgarten, Kelchsau en Itter. De 90 liften, meer dan 70 berghutten, de funparken, het iglo dorp en het grote aanbod aan pistes maken dit gebied de perfecte plek voor uw wintersportvakantie. U kunt alle kanten op en geen dag hoeft hetzelfde zijn. Het is hier puur genieten.

Oneindig skiën

SkiWelt Wilder Kaiser is zo groot dat u het niet in één dag zult kunnen verkennen. Het gebied beschikt over ruim 120 km aan blauwe pistes, 130 km aan rode pistes en bijna 35 km aan zwarte pistes. De ruim 90 liften brengen u waarheen u maar wilt. In het SkiWelt kunt u mooie dagtochten maken. Een aantal tochten (Best of SkiWelt) bieden u geweldige pistes en prachtige uitzichten. Dit zijn o.a. de Salverunde (12 km), de Kaiserrunde (20 km) en de Westendorfrunde (20 km). Voor een heerlijke pauze zijn er de vele Almhutten waar u in de zon op het terras lekker kunt bijkomen en even kunt lunchen.

Hohe Salve

Midden in de SkiWelt ligt de Hohe Salve. Een berg met heerlijke brede en glooiende pistes, geweldige uitzichten, steile afdalingen en een funpark. Ook ’s avonds kunt u hier skiën. Op de top ligt de Almhütte Hohe Salve met een prachtig uitzicht. Geweldig om hier even te rusten.

Freestyle & Freeride in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

In het SkiWelt liggen een aantal funparken met boardercross, kickers, tables enz. Genoeg actie en plezier voor iedere freestyler. Of u nu beginnend bent of gevorderd, voor iedereen is er wel plek.

In Söll heeft u de SnowparkIn met vele attracties als tube, tanks, boxes en rails. Een prachtig funpark gelegen bij de Rinner-zetellift in Hochsöll.

In Westendorf ligt de Boarders Playground bij de Gampenkogellift. Het meest gerenommeerde en ook grootste snowpark van Oostenrijk. DÉ prof-speelplaats voor de freestyle boarders en skiërs. Maar ook de beginnende freestylers kunnen hier terecht.

In Ellmau ligt het Intersport Kaiserpark bij de Tanzbodenlift. Ook hier kan naar hartenlust worden gekickt en gejumpt.

Met de kinderen naar SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

De SkiWelt is ook een ideale plek voor uw wintersportvakantie met kinderen. De pistes zijn mooi breed en de hellingen lekker glooiend. De meeste pistes worden afgescheiden door de naaldbossen dus geen steile afgronden.

In de meeste dorpen zijn er leuke kinderlanden waar de kinderen heerlijk kunnen spelen in de sneeuw en het skiën al spelenderwijs onder de knie kunnen krijgen. Sommige kinderlanden liggen in het dorp terwijl andere weer op de berg bij de lift liggen. De ouders kunnen de kinderen met een gerust hart in het kinderland achterlaten, de kids vermaken zich wel, om zelf hun eigen route te kunnen skiën.

Après ski Westendorf

In elk dorp van het SkiWelt kunt u wel een gezellige après ski vieren maar het echte uitbundige feesten vindt u in Westendorf. Na het skiën gaat hier het dak eraf. De meest geliefde tenten zijn hier Gerry’s Inn, Moskito, Free Rider Schirmbar en de Karat Bar.

Langlaufen in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Voor de langlaufliefhebbers liggen er bijna 200 km aan loipes door het winterse witte landschap. Het gebied is in 2015 uitgeroepen tot het topskigebied voor langlaufers. Vele routes liggen door de regio van makkelijk tot zwaar. Genoeg voor mooie dagen vol langlaufplezier. De langlaufloipes van het Wilder Kaisertal en het Brixental sluiten aan op de internationaal bekende Kaiserloipen. Geniet van de sprookjesachtige natuur vanuit uw vakantiehuis in Wilder Kaiser-Brixental.

Wandelen in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

In de regio Wilder Kaiser kunt u in de winter prachtige wandelingen maken door het zonnige bergmassief. Heerlijk lopen over romantische wandelpaden langs de schitterende sneeuwvelden. Vele wandelroutes leiden u door het heerlijke witte landschap. Op de berg kunt u ook wandelen en in een van de berghutten lekker wat nuttigen in het zonnetje op het terras.